Aida

Waar en wanneer:
Schouwburg Amphion, Doetinchem: 9, 10 & 11 oktober 2015

Door:
MPG (G-Majeur)

Artistieke Leiding:
Dirigent: Gerben Kruisselbrink
Regie: Jasper Korving
Choreografie: Kimberley Arends

Credits:
Muziek: Elton John
Tekst: Tim Rice
Vertaling: Martine Bijl

images_geschiedenis_Aida_a2_poster_druk.indd-page-001-727x1024-1

Het Verhaal

De musical Aida is het verhaal tussen Egyptische legerleider Radames, zijn verloofde Amneris (de Egyptische prinses) en zijn echte liefde Aida (de Nubische prinses). Wanneer Aida en een groep Nubische vrouwen opgepakt worden door het Egyptische leger, komen ze in handen van Radames. Hij is geïntrigeerd door de houdig van Aida. Radames zorgt ervoor dat Aida en de gevangengehouden vrouwen niet in de kopermijnen hoeven te werken. Hij geeft Aida als geschenk aan zijn aanstaande vrouw, Amneris. Ondertussen voelt Aida zich schuldig tegenover haar volk, omdat zij haar verantwoordelijkheden als prinses niet waar kan maken. Het is Mereb, de Nubische bediende van Radames, die Aida herkent als de Nubische prinses en haar eraan herinnert dat zij nog steeds het voorbeeld is voor haar volk. Aida vindt met behulp van haar vriendin Nehebka, haar kracht terug en strijdt voor de vrijheid van de Nubiërs.

Zoser, de vader van Radames, heeft andere belangen bij het huwelijk tussen zijn zoon en Amneris. Hij is uit op meer macht en vergiftigt de Egyptische Farao, de vader van Amneris. Ondertussen weet Aida zich bij Amneris als snel onmisbaar te maken en wordt Radames steeds verliefder op Aida. De liefde is wederzijds. Wanneer de koning van Nubië, Aida’s vader, gevangen wordt genomen, groeit Aida’s wil haar volk te redden. Uiteindelijk is het Mereb die met het ontsnappingsplan komt. Amneris komt erachter dat haar verloofde Radames eigenlijk wat voor een ander voelt. Op de dag van de ontsnapping, kan Aida Radames niet achterlaten. Hierdoor worden zij beiden opgepakt en ter dood veroordeeld. Amneris heeft het laatste woord over hun vonnis…

Rolverdeling

Hoofdrollen:

Aida: Sonja ten Velde
Radames: Rens Bourgondiën
Amneris: Michelle Heitink
Zoser: Chris Weber
Mereb: Tim Huntink
*Nehebka: Dominique Laarveld & Madeleine Streefkerk
Farao: Ronald Sartorius

Amonasro:
Paul Busby

*Madeleine Streefkerk heeft de rol van Nehebka gespeeld op vrijdag 9 oktober 2015. Dominique Laarveld heeft de rol van Nehebka gespeeld op zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015.

Een aantal hoofdrollen hadden deze productie een understudy. Deze understudies vallen voor de hoofdrollen in, bij ziekte, blessure of andere oorzaken. De rolverdeling van de understudies was als volgt:

Aida: Kristien Pas
Amneris: Elaine Niesink
Radames: Dinant Duenk
Zoser: Mike Schnitzler
Mereb: Thijs Keuben

Geen van bovenstaande understudies is opgegaan tijdens één van de voorstellingen.

Ensemble:
Mirella te Brake-van Lier, Mayke Bosmann, Afke Bruijl-Ewouds, Jos Buiting, Saskia Derksen, Dinant Duenk, Cheryl Egbers, Ine Elbers, Rianne Elsman, Tatiana Gielis, Jolanda Gootink, Astrid van Haren, Marjo Harmsen, Thijs Keuben, René Kuipers, Pauline van Leur, Marjon Leutscher-Lichtenberg, Anne-Marie Leuverink, Oscar Luijben, Elaine Niesink, Kristien Pas, Roos te Pas, Melanie Schnitzler, Mike Schnitzler, Bernadette Stark, Mieke ten Velde, Jenny Veldkamp, Maja Veldkamp, Daisy Verhoeven, Marjolein de Vries, Riki Wassink, Suzanne van de Wiel, Ingrid Wijskamp, Jaimy Wissing & Ruud Wolkorte

Programmaboekje

Foto's

Video's

Recensies

Sisca
4/5
“Een mooie prestatie neergezet!”
 
Sandra
5/5
“We hebben genoten gisteren!”
Doranne
5/5
“Heel erg mooi! Dit moet je zien en horen!”
Bron: Stad Doetinchem 13-10-15
Bron: De Gelderlander 12-10-15

In de media

Bron: De Gelderlander 02-07-21
Bron: De Weekkrant Doetinchem 06-05-15

Voor onze musicalproducties hebben wij een aantal nominaties mogen ontvangen.