Het ontstaan van MPG

In 1980 begon Yvonne Beerten op de St. Martinusschool in Gaanderen met een nieuw kinderkoor, de G-Sleuteltjes. Na een aantal jaren werden twee voorstellingen opgevoerd en deze werden een groot succes. Kinderen die van de basisschool gingen moesten tot hun spijt ook weg bij de G-Sleuteltjes. Om dit gemis op te vangen werd in 1989 het ‘grote koor’ G-Majeur opgericht. Met de musical Annie in 1991 werd definitief de overstap naar musical gemaakt.

Inmiddels is dit uitgegroeid tot Musical Producties Gaanderen (MPG), een vereniging bestaande uit 3 groepen en zo’n 100 leden uit de regio en ver daarbuiten. Leden zijn zelfs woonachtig in Winterswijk, Wijchen, Amersfoort en Tilburg.

Het eerste koffieconcert van de G-Sleuteltjes in 1983

Repeteren

De 3 musicalgerelateerde groepen van MPG repeteren op woensdagavond in de culturele zaal van Sporthal de Pol in Gaanderen.

Deelnemen aan een repetitie mag alleen nadat je je hebt aangemeld en een oproep hebt ontvangen.
Klik hier om je aan te melden
!

Het tijdschema per groep ziet er als volgt uit:

  • G-Sleuteltjes: 18:00 uur – 19:00 uur.
  • G-Mineur: 19:00 uur – 20:00 uur.
  • G-Majeur: 20:00 uur – 22:30 uur. 

Springplank

MPG blijkt een goede springplank voor leden die een verdere carrière in de musicals en/of theaterwereld wensen. Zo zijn meerdere oud-leden aangenomen op musicalopleidingen in Nederland zoals de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Frank Sanders Akademie, Dutch Academy of Performing Arts, de Nederlandse Musical Academie, Artez conservatorium en toneelschool, InHolland conservatorium, MusicAll Factory, Lucia Marthas Institute for Performing Arts en zelfs opleidingen in Londen. Eén van onze oud-leden heeft zelfs in musicals van Joop van den Ende gespeeld en een ander oud-lid (Loek Meijer) heeft weer in Miss Saigon in Wenen gespeeld. Daarnaast was MPG-lid Sifra Geessink in seizoen 3 van The Voice of Holland te zien. Hier haalde ze zelfs de Liveshows! Ook is oud-lid Niek Wassink geregeld op reis en kun je hem vinden in het theater een cruiseschip. Tenslotte was ex-lid Janouk Kelderman lange tijd te zien als RTL-presentatrice en zangeres ‘Keet’ in het TV-programma ‘RTL-Telekids’ en is nu te bewonderen in onder andere ‘Het Klokhuis’ bij Zapp. We zijn ontzettend trots op al deze prestaties!

Loek Meijer & Niek Wassink tijdens Hair in 2012

Het bestuur van MPG

Het bestuur staat aan het hoofd van MPG.
De bestuursleden coördineren, regelen, knopen de vele eindjes aan elkaar, stemmen alle facetten van de vereniging en de producties op elkaar af. Ze zorgen voor een stevig heden en een prachtige toekomst.

Het bestuur bestaat op dit moment uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Huub Winkeler
  • Vice-Voorzitter: Henkjan Garretsen
  • Secretaris: Hester Rensink
  • Penningmeester: Vacature
  • Bestuurslid: Nicol Tunc
  • Bestuurslid: Jan Ruesen
  • Bestuurslid: Gerald Borkent-Dekker

Vrijwilligers

Behalve de artistieke leiding werkt MPG louter met vrijwilligers. Dit betekent dat alle kostuums en decorstukken in eigen beheer worden gemaakt, het bestuur uit vrijwilligers bestaat en alle bijkomende zaken door vrijwilligers worden uitgevoerd. In de praktijk komt dit neer op een groep van ruim 60 vrijwilligers.

Terwijl de spelers van MPG druk repeteren voor hun voorstellingen, wordt er achter de schermen minstens zo hard gewerkt aan de decorstukken, kostuums, rekwisieten en muziek. Hiervoor hebben we  een grote groep vaste vrijwilligers die er met hart en ziel voor zorgen dat de leden onbezorgd de sterren van de hemel kunnen spelen. Als vereniging zijn wij trots op het talent dat we ook achter de schermen hebben en zijn we dankbaar voor de vele uren die zij over hebben voor onze producties.

Een kijkje in onze decorhal

Voor onze musicalproducties hebben wij een aantal nominaties mogen ontvangen.